Google PowerSearch – Hvordan kan du forbedre søkeferdighetene dine?

Antall Google-søk per dag i kun Norge er hele 50.000.000. Ut ifra dette tallet kan vi regne oss frem til at hver person googler i snitt 10 ganger per dag. Dette er svimlende høye tall, men det gir et godt innblikk i hvor viktig Google er, spesielt som søkemotor. Google er proppet med informasjon fra hele verden, og alt du trenger å vite, skal du kunne finne på google. Ulempen med at google har enorme mengder resultater for de fleste søk, er at det kan være vanskelig å lete seg frem til akkurat det du er ute etter. Vi fikk i oppfordring av foreleseren vår Arne Krokan, å gjennomføre et kurs i Google PowerSearch.

Fil:Google 2015 logo.svg
Bildet er hentet fra https://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Google_2015_logo.svg

Hva er Google Power Search?

Google Power Search er et gratis kurs som skal gi deg en bedre forståelse av hvordan google fungerer som søkemotor, og det vil lære deg til å bli en bedre søker på nett, og lettere kunne finne frem til det du er ute etter. Det gir en god innføring i smarte tips og triks du kan gjøre for å nå nettopp dette. Kurset holdes av Daniel Russell, som er en amerikansk seniorforsker ved Google. Kurset er delt opp i 6 deler, hvor hver av delene tar for seg ulike måter du kan effektivisere søkene dine på Google. Hver del av kurset består av en video, men du kan også velge å utføre kurset i tekstversjon. Man kan gjøre noen praktiske oppgaver underveis i kurset, for å få en bedre forståelse og sammenheng av det som blir snakket om. Jeg har plukket ut noen tips som kan gjøre google søket ditt mye enklere, som jeg tenkte å dele med dere. 

Spesifikke bildesøk

Når du skal foreta et bildesøk på google vil man i enormt mange tilfeller ende opp med hundrevis av resultater, og det kan ofte gjøre det vanskelig å finne akkurat det du er ute etter. Google har en funksjon som skal hjelpe deg med akkurat dette. Øverst ved søkelinjen er det noe som heter «verktøy», og trykker du der vil du få opp ulike måter du kan filtrere søket slik at du lettere finner frem til det du er ute etter. Er det en spesifikk farge bildet skal ha, kan du lett velge fargen her, og du vil kanskje ende opp med et mye mindre antall bilder. 

Ekskluderende søk

Når du utfører søk på Google kan du ekskludere ord fra søket ditt. Dette kan være nyttig dersom du søker på ord du vet har flere betydninger, for da kan du lett fjerne ord som betegner ting du ikke ønsker å få resultater fra. Dette er også smart dersom du skal søke etter oppskrifter på nettet, men ikke ønsker å få opp oppskrifter med en spesiell ingrediens. Om du for eksempel ønsker en omelettoppskrift uten skinke, kan du i søket ditt skrive «omelett -skinke». Her er det viktig å ikke ha mellomrom mellom minus og det ordet du ønsker å ekskludere.

Søk etter spesifikke ord på nettsiden

Spesielt vi studenter gjør enorme mengder søk på Google til enhver tid, og spesielt da når vi skriver eksamen, eller andre typer oppgaver. Vi bruker Google til å søke oss frem til nyttig informasjon. Men, om du for eksempel er ute etter en spesifikk ting, og du ender opp på en wikipedia-side med flere tusen ord, så kan denne søke-funksjonen være genial. Den gjør at du vet å søke på et ord, raskt kan finne ut av om siden inneholder den informasjonen du trenger. Dette er ikke bare en smart løsning, men også veldig tidssparende, da du slipper å lese deg gjennom hele siden før du innser at siden ikke kan gi deg ønsket informasjon. Denne funksjonen bruker du lett på PC ved å trykke på «ctrl+F» og på MAC ved å trykke på «command+F».

Om du ønsker å lære mer om hvordan du skal bli en bedre søker på nett, anbefaler jeg å ta kurset, Google PowerSearch! Ved å trykke på denne linken, vil du komme direkte til kurset. Anbefaler også å gå inn å lese dette blogginnlegget som er skrevet av foreleseren min Arne Krokan, her forklarer han hvordan du enkelt kan utføre søk på Google.

Kilder

https://blogg.sorentio.no/markedsforing/50-millioner-google-sok-i-dognet/7153/

0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *