Min digitale hverdag

For en god del år tilbake siden brukte jeg relativt lite tid på internett og andre digitale tjenester. Og når først Facebook ble lansert tok det ganske lang tid før jeg ble ordentlig interessert i å ta i bruk denne tjenesten. I dag derimot, bruker jeg store deler av hverdagen min på sosiale medier. Det er mye snakk om at dagens unge bruker alt for mye tid på sosiale medier og internett i seg selv, og det ligger et poeng i dette. Jeg personlig vet at jeg store deler av dagen går med telefonen i hånden, og vier mye tid til sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram. Hvorfor har det blitt sånn? Jeg tror de største grunnene er at «alle» er på disse sosiale mediene, og det er her man kan nå hverandre. De største nyhetene blir også raskt tilgjengelig på disse applikasjonene.

Bildet er hentet fra https://www.flickr.com/photos/143601516@N03/28011015990

Det er mange måter man kan arbeide digitalt på ved siden av de mest populære sosiale mediene. Etter at jeg startet med forelesninger i digital markedsføring har jeg fått en innføring i andre digitale arbeidsmåter, og nyttigheten av disse. Dette er kanskje digitale tjenester jeg vil få mer nytte av i fremtiden, tjenester jeg kanskje kan lære noe av, og som kan ha en påvirkning på min fremtidige jobb.

Faglig blogg

Tidlig i dette semesteret fikk vi oppgave av foreleseren vår Arne Krokan til å lage en faglig blogg. Denne bloggen skulle vi bruke til å dele tanker og synspunkter fra forelesningene vi hadde i Digital økonomi. I starten var jeg ganske negativ til det å skulle skrive en blogg. For meg var det å gå langt ut av komfortsonen, og jeg syntes det var skummelt å tenke på at jeg skulle legge ut innlegg som alle kunne gå inn å lese. Men, det tok ikke lang tid før jeg skjønte at det ikke var så skummelt som jeg trodde, og jeg ser på det som en positiv utfordring for egen læring.

LinkedIn

Da jeg startet mitt studie på Høyskolen Kristiania ble jeg stadig informert om hvor viktig det var å utvikle en god LinkedIn profil. Jeg har også vært på kurs om LinkedIn, hvor jeg fikk en bedre forståelse for hele tjenesten, og hvordan jeg på best måte kan bruke den til fordel for min fremtidige jobb. På LinkedIn kan man knytte kontakt med andre, enten det er medstudenter, bekjente eller andre vi ser har de samme interessene som deg selv. Om man er aktiv på LinkedIn vil man ha større sjans for å kunne bli «oppdaget» av andre, og spesielt av diverse arbeidsgivere.

Bildet er hentet fra https://pixabay.com/no/illustrations/linkedin-online-suksess-business-400850/

Google Docs

Vi ble utfordret av foreleser Arne Krokan til å samarbeide med 2-3 andre elever om å samskrive i Google Docs når vi tar notater fra forelesningene, for å kunne forbedre notatene våre. Google Docs er et dokument hvor flere kan skrive samtidig på det samme dokumentet. Et genialt verktøy om man for eksempel skal skrive eksamen sammen med andre, eller i vårt tilfelle til å notere fra forelesninger. Et godt verktøy jeg anbefaler alle å teste ut om man skal skrive oppgaver sammen med andre. Denne tjenesten gir deg også mulighet til å bli bedre på å samarbeide med andre.

0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *