OKR – Objective, Key Results

De to første forelesningene med Karl Phillip er overstått, og vi er med dette godt i gang med den tredje av totalt fire deler av dette kurset, og denne delen skal omhandle e-varehandel. I denne delen skal vi også, som i de andre, skrive blogginlegg om tanker, meninger og nyttig innhold vi lærer fra forelesningene. I dette innlegget skal jeg ta for meg verktøyet OKR. 

Flere av de suksessfulle selskapene vi har blant oss i dag tar i bruk gode teknologiske verktøy som gir de muligheten til å vokse i det samfunnet vi lever i den dag i dag, som stadig er under endring.  Flere selskaper sitter på store ideer, men det er ideer de har vanskeligheter med å gjennomføre. For å kunne gjennomføre de store ideene, og ha mulighet til å realisere de store målene, er man nødt til å ha rette verktøy for gjennomføringen av dette. OKR er slikt verktøy. 

SÅ, HVA ER EGENTLIG OKR? 

OKR er en forkortelse for Objective og Key Results. Det blir sett på som et styringssett som hjelper bedrifter med å sette høye mål, og å holde fokus på hva som må gjøres for å oppnå dette målet. OKR er ikke løsningen på god ledelse, men hvis du har fundamentet på plass så vil OKR løfte bedriften til neste nivå – hver gang.

OKR handler i stor grad om å besvare to spørsmål: Objective: Hva ønsker du å oppnå? Key Results: Hvordan har du tenkt å komme dit?

Forklart på en annen måte; Objective er retningen. Key Results er hvordan du skal komme dit. Om en bedrift velger å fokusere på nettopp disse to spørsmålene hvert kvartal vil dette hjelpe bedriften å holde fokus, og sannsynligheten for å oppnå suksess er stor. OKR vil også gi de ansatte muligheten til å følge med på bedriftens mål og handlinger. Mennesker liker å ha mål de kan jobbe mot. Dette skaper motivasjon til å jobbe enda hardere.

How to Write Objectives and Key Results? | Best OKR Examples of 2019
Bildet er lånt fra https://medium.com/ntask/how-to-write-objectives-and-key-results-best-okr-examples-of-2019-24e813faf0ac

FORDELENE VED OKR

Det er flere grunner til at bedrifter ønsker å ta i bruk OKR. I første omgang er det et verktøy som gjør det enklere å styre et selskap. Det bidrar blant annet til økt fokus og engasjement. Karl Phillip Lund har skrevet et innlegg på invevo.no som tar for seg 4 fordeler dersom man velger å ta i bruk OKR:

  1. De viktigste målene i bedriften kommer til overflaten.
  2. Alle i bedriften får vite hva som er viktig.
  3. Du får vite hvordan alle ligger an i forhold til målene.
  4. Alle i bedriften vet hva som foregår

Kilder:

https://inevo.no/blogg/okr-et-system-for-gjennomforing/

https://sprint.no/artikler/okr-malstyring-for-smidige-selskaper

0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *