Hvordan bygge en merkevare fra ingenting?

Denne uken har vi fått i oppgave å finne et godt dybdeinnlegg som er skrevet på engelsk, og oversette dette til Norsk. Jeg har valgt å oversette et utdrag av et innlegg skrevet av Hiten Shah.

Originalinnlegget finner dere her: https://hitenism.com/build-brand/

I Leo Widrichs første måneder som medgründer av «Buffer», skrev han ca 2 gjesteblogginnlegg hver dag. Han begynte i selskapet i Januar 2011, og i april fikk han merkevaren deres omtalt i over 100 blogger. I løpet av ni måneder hadde de registrert over 100 000 brukere. 

Folk kaller det Leo gjorde «innholdsmarkedsføring», «kundeoppkjøp» og «å gjøre ting som ikke eskalerer», men som er ute etter det større bildet. 

I løpet av ni korte måneder bygde Leo «Buffer» opp til en meningsfylt merkevare.

Viktigheten av en merkevare

Du bygger en merkevare når navnet ligger i folks underbevissthet. 

Tenk på hvorfor Amazon er så avhengighetsskapende – de har et stykke av underbevisstheten vår. Stort sett hver gang vi tenker på å kjøpe et produkt, er manges tanke å gå inn på Amazon sin nettside å finne dette produktet til den laveste prisen. De fleste vet at de kan åpne appen, trykke to ganger og få varen levert til sitt hus i løpet av et par dager. 

De første dagene når man bygger en merkevare vil man oppleve å få direkte, ikke-tildelte besøkende til nettstedet sitt. Dette er mennesker som besøker nettstedet uten noen grunn, annet enn at underbevisstheten deres har blitt oppmerksom på hva det er du selger. De hadde en tanke, og den tanken fikk dem til å besøke nettstedet ditt. 

På lang sikt betyr det at merkevaren din sprer seg, og dette kan være fordi du har fått en plass i folks tanker, og dette betyr at de vil snakke om deg videre til venner. 

Det er derfor viktig å bygge merkevaren din. Det er det som får deg ut av masseproduksjon og nærmere virkelig vekst. 

For å bygge merkevaren din fra ingenting, trenger du to ting: Innovativ og Repetisjon

Innovativ

Innovativ: Kvaliteten av å være nyskapende, original eller særegen.

Siden 1999 har «37Signals» blogget om hva de gjør, hvorfor de gjør det og hvordan de tenker å videreutvikle virksomheten sin. Da de startet, var dette veldig uvanlig. Ingen andre delte hvordan de balanserte å utvikle produkter med rådgivning, eller hvordan de gjorde A/B testing for SaaS-virksomheten. De er rollemodeller I SaaS ved å være innovative rundt sin merkevare ved å dele, utdanne og hjelpe andre mennesker å lære. 

Slik definerte vi «innovativitet» for vår merkevare tidlig på KISSmetrics:

«Vi ville dele alle og enhver sin markedsføringsanalyse, så lenge det var av høy kvalitet og nyttig». 

Vi definerte merkevaren vår ved å være nyttig, og det gjorde at Twitterkontoen vår ble stedet markedsførere oppsøkte for å lære mer om analyse. Med tiden vokste Twitterkontoen vår med over 200 000 følgere, og dette uten å bruke en eneste krone. 

Dette er hvordan Leo definerte innovativitet for «Buffer´s» merkevare:

Hvordan gjøre det bra på Twitter, med eller uten buffer Over tid tilførte de mer innovativitet til merkevaren med sin vitenskapelige tilnærming til lykke og produktivitet, og sin radikale tilnærming til selskapets åpenhet. De var i stand til å holde innovativiteten fersk, og få den til å vare, fordi den kom fra et autentisk og ekte sted. 

For å ha mulighet til å bygge en merkevare, kan du ikke bare snakke om innovativitet. Du må faktisk sette det ut i livet, og skape en ny opplevelse for mennesker. 

Gjentakelse

For å nå frem til ditt kundesegment, må du nå deres underbevissthet og bli værende. For å klare dette, må du gjenta. Innhold i “innholdsmarkedsføring” er nøkkelen her: 

Innhold kan være en tweet, et Facebook-innlegg, et blogginnlegg eller hva som helst som kan produsere og distribueres gjentatte ganger. 

Kraften av innholdet er at den kan eskalere, både når det gjelder det uendelige antall mennesker som kan konsumere et individuelt innhold, og de utallige måtene innhold kan fremstilles og produseres på. Den skalaen er det som skaper gjentakelsen som utvikler merkevaren.

Når Leo snakker om sin gjesteblogg-strategi, understreker han viktigheten av å «velge mengde fremfor kvalitet». Sagt på en annen måte:

«Folk overvurderer ofte merkevarer, og undervurderer gjentakelsen av merkevarer».

Leo holdt innholdet kortfattet og sentrert rundt hvordan du kan gjøre det bra på Twitter. Han satte fokus på gjentakelser, og skaffet rundt 150 gjesteinnlegg, og det var det som gjorde Buffer til en autoritet på de beste måtene å bruke Twitter. 

0

En tanke om “Hvordan bygge en merkevare fra ingenting?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *