Performance marketing

Hva er Performance Marketing?

Performance marketing, eller resultatbasert markedsføring, og en form for digital annonsering hvor du kun betaler når det finnes målbare resultater. Resultatene styrer rett og slett aktiviteten. I forhold til tradisjonell markedsføring, hvor det ofte er usikkert hva man vil sitte igjen med etter en kampanje, er performance marketing en mye mer kostnadseffektiv måte å drive markedsføring på. Men, det krever kanskje at man jobber mer effektivt og analytisk.

Når man driver med tradisjonell markedsføring fokuseres det ofte på å nå ut til så mange som mulig om gangen, og selve markedsføringen er ofte tilpasset «det store bildet». Performance marketing fokuserer heller på å treffe hver enkelt forbruker med tilpasset budskap. På grunn av dette er ofte performance marketing-kampanjer splittet i mindre segmenter.

Synlighet.no har kommet med fire egenskaper som definerer en markedsaktivitet som «Performance Marketing»:

  1. Detaljert målretting og segmentering – Performance marketing skal være det motsatte av massekommunikasjon, og man ønsker helst å møte hver enkelt forbruker med et individuelt tilpasset budskap. Et eksempel er at man målrettet Facebook-kampanjen mot mange ulike målgruppesegmenter. Det kan for eksempel være kvinner vs. menn, ulik alder og geografisk område.
  2. Presis måling av konkrete resultater – For å kunne drive med performance marketing er du nødt til å ha tilgang på data. Denne dataen bør inneholde konkrete og håndfaste størrelser, som salg, registreringer og klikk, og ikke fullt så mye oppfatninger, antagelser og følelser.
  3. Kontinuerlig testing og optimalisering – En viktig del av performance marketing er å gjøre systematiske forbedringer slik at du hele tiden oppnår de beste resultatene. For å drive med nettopp dette, bør du være nysgjerrig på resultater, og glad i å teste.
  4. Fleksibel budsjettering – For å lykkes med performance marketing bør innsatsen du legger i det bestemmes av de resultatene du oppnår, og ikke av budsjettet du har satt.
Bildet er hentet fra https://pixabay.com/no/illustrations/digital-markedsføring-1563467/

KILDER

https://synlighet.no/blogg/hva-er-performance-marketing/

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-performance-marketing

https://www.omegamedia.no/performance-marketing

0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *